Föreläsning psykiatri: Suicide...

Idag har vi haft en väldigt intressant,lärorik men känsloladdad föreläsning i skolan!
Det var en mamma till sin avlidne son som åker ut och föreläser om sonens död.. väldigt stark kvinna..hon och hennes mann har efter det jobbat i flera organisationer för just detta ämnet och åker ut o föreläser och är med i media m.m. dom tycker detta är ett viktigt ämne.. suicide (självmord altså) det är huuuur många som helst som tar sitt liv varje år.. mellan 1000-2000 unga... Det finns till och med hemsidor där det finns manualer på hur du kan gå tillväga när du ska ta livet av dig! hemskt att det finns bara...

och tecknena att upptäcka det kan vara svårt, den som är psykiskt sjuk kan vara bra på att dölja detta..dem här  hade inget märkt, sen hittar de sin son i badkaret död :( han var bara 21 år gammal! hela livet framför sig! men han mådde psykiskt dåligt och kände att han inte hade någon utväg (fast alla andra hade tyckt det om han kommit till dem i tid)
Denna mamma kallar sig för "ängla mamman" tyckte jag var så sött... men samtidigt sorligt..

att hitta sitt barn död måste vara något av de värsta! men det är så sant som det är sagt att alla ska vi dö, ta vara på varandra medans man finns hos varanndra! för alla dör vi någon gång, så är det! antingen idag,imogon eller om 50 år kanske...

och sorgen kommer vi inte undan, det finns inga genvägar, för om man i början går om sorgen eller trampar över den , så kommer den förr eller senare i fatt en så är det bara.


Finns en hemsida ni kan gå in på om ni vill läsa mer om denna föreläsning och vad de jobbar med och om denna killen
www.christiansellergren.se
finns säker ni som har varit där inne o läst för detta är ett rätt känt fall...


jag vet hur det är att gå igenom en svår sorg, och fler kommer att komma.. ni som inte varit med om en ännu är lyckligt lottade för tillfället, men det kommer till alla förr eller senare.




Kommentarer
Postat av: ia

Tror med att man måste låta sig själv sörja om nått så hemskt inträffar, annars kommer det nog ifatt en senare i livet!

Vill också läsa psykiatri, verkar så intressant!

<3<3 love till dej!

Postat av: Caroline

Usch, så tragiskt med människor som inte ser nån annan utväg än att ta livet av sig. Då måste man ju verkligen må dåligt. Och när man är duktig på att dölja det är det ju mer som ligger bakom än att må dåligt, en kombination liksom.

2010-04-15 @ 17:18:55
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Jessica

Tjja, känner du någon som vill gå på lady gaga`s konsär ?

kram!

2010-04-15 @ 17:21:19
URL: http://beeautiiiful.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback