Kirurgen!

Har avklarat  första vecka på kirurg avdelningen på sjukhuset. Puh! känns skönt. Så tidiga mornar! måste ta bussen typ 06.00 på morgonen.. hemskt.. men men dagarna går ia.f, i ett! patienter skrivs ut och läggs in dag efter dag, det är en avdelningen som man ligger på före och efter operationer, Och här är det buk operationer.
Väldigt interssant faktiskt, tror jag kan lära mig mycket. Men just nu känner man sig nollad!!
Man har ju möten och samarbetar med sjuksköterskorna och läkarna hela tiden, så man lyssnar o lär sig massa av dem =)

fått vara med om sår omläggningar (stora sådana) spolningar, sätta kateter och stomi, sätta dränage, inskrivningar och kontroller som utförs dagligen! ( puls,blodtryck,blodprover,temp os.v) på viss patienter ska det göras flera ggr om dagen,. Kan inte det helt bra än men får öva, P-glucos kan jag ,gjort det mycket förr, men ven prov är ju svårare , men det ska nog gå .

fick vara med på röntgen idag oxå och titta. Där är massa undersökningar och grejer jag kan hänga med på ofta så det är skoj! och nyttigt! och köra upp och ner till operations salarna gör vi ofta.

 sjukhus sängarna börjar jag lära mig hur dem funkar haha! 

servera kaffe och mat och sånt gör vi oxå till dem, fast de som är unga och friska i övrigt fixar det mesta själva. Men de äldre får man hjälpa med klädning och dusch och sånt med ju... Idag kom där in en kille med blindtarmsinfl. han hade sjukt ont, man visste inte vad man skulle göra :S och hans flickvänn och bebis kom sen, bebisen var jätte ledsen :(  han hann inte dusha och göra sig redo inför op utan bara på med op-kläder nästan och prata med en sköterska och skrivas in och sen skulle han få åka och opereras.

Där är mest akuta saker som kommer in på helgerna på veckorna är där mest planerade operationer. jag hoppas får vara med om en OP innan jag slutar där!

Nu är det dags att äta! är trött och hungrig..updaterar er vidare senare om min APU!


Not good days...

Kan ju säga att fredagen och lördagen var helt okej.. men igår när vi skulle åka till k-stad och titta på mikaelas bebis så blev johan jätte kass! han spydde hela natten till söndagen+ söndagen, han var jätte dålig, satt på  dasset hela tiden typ,så jag fick ta hand om han hela dagen/kvällen! se till så han drack massor och åt lite...

Idag fick han vara hemma från jobbet, men det blev inte mkt vilande för honom för han fick ta hand om mig!!! jag fick ingen maginfluensa men däremot mensvärk!! har inte haft det på 6 år, men nu när jag slutat med p-pillren så kom det tillbaka :( jag var vit som ett lakan höll på att svimma, och spydde och grät och visste inte vart jag skulle ta vägen! sån smärta asså! efter 3 timmar med kramper så tvinga johan in mig i duschen, där  satt jag en bra stund och sen släppte det som tur var! det hjälpte med lite varm stråle.. brukar inte klara värme när jag har mens värk men nu gick det tydligen..

Så nu har vi hjälp varandra och är helt slut båda två, kommer somna tidigt och ska bara sitta i soffan hela kvällen och återhämta oss! silka dagar altså! känns som man vill sanera här hemma :S


I morgon börjar min första dag på APU:N hoppas det ska gå bra på hospitalet och jag inte får ont igen :(





snö!!!

Gudd vad det snöar! i går kväll kom det hur mycket som helst, är flera ton här utanför nu känns det som :S nu vill jag att det ska bli så man kan fylla år lite och solen skiner och fåglarna kvittrar! men.. (in my dreams)

Var ute och fotta lite igår ia.f, kisen ville med, så spännande med snö tycker hon! men hon fick bli inne den lilla :)




så här ser det då ut idag---->


Såhär mycket snö har det tydligen inte snöat på flera år! sedan -75! och inte legat flera månader.. det enda positva med detta är kanske att isbjörnarna flyttar hit ! :-D


Uppdatering...

Inte hunnit skriva på ett tag nu....varit så mycket. Har massa prov och uppgifter och slut skriving denna veckan innan vi ska ut på APU.. så pluggar och är i skolan..

Idag köpte jag ostbullar och åt till lunch, det var gott =)

Har hunnit med att dammsuga och ska städa toaletten lite, sen blir det plugg och laga mat senare...

helgen som har varit spenderades nere i höör.. närmare bestämt hemma hos rebecka i hennes nya lya! jätte fin var den! en trea hon köpt, så hon håller på att renovera och ha sig, där e en öppen spis, så mysigt!! ganska gammalt hus, men det är så det ska vara!

I helgen tog vi det lugnt, var ute hos hästarna och mockade och städade i stallet, älskar  att hålla på med pållar, till och med mocka är skoj och sopa och lägga upp mat o hö =) det ger motion med speciellt efter vi hade mockat ut två boxar helt o hållet o strödde nytt ;)  
tog en promenad senare i rebeckas nya område.. kollade på Melodi festivalen och krängde godis.. (offcourse) Hon bjöd mig på e super middag! baconlindade kycklingfileer med ris och örtbrunsås! , riktigt lyckat!

var hemma och mös hos henne och snackade massa skit! sen på söndagen på eftermiddagen kom johan och hämtade mig och vi körde hemmåt, var ju alla hjärtans dag men vi hade inte råd att hitta på ngt eller köpa ngt till varanndra så det fick vara! var lite extra kärleksfulla mot varanndra när vi kom hem istället =)


Och mot djuren offcourse!!! <3


lägger upp några bilder från helgen...




En bild på tindra när vi kom hem, hon var jätte busig!



fina kort...

Fått fina kort idag på posten :)  för det är alla <3 dag på söndag! uppskattas alltid . Fick av mormor&morfar,pappa och Eleonore! tusen tack!




Things i want!

Här är lite saker jag vill ha! förhoppningsvis kan ja köpa lite efter jag fyllt år! :-)



 ett par snygga LEE jeans!

Ett par sneakers!

 Hår produkt från TIGI

 Ny BH!

Smink från makeupstore..

Lite kläder från denna fina affären :)

 I´m dying for massage!!


 Trevliga saker va ? hade jag haft gott om pengar hade jag slått till på allt nu!



10 februari..

Idag är det redan den 10 februari, typ en månad tills jag fyller 22! tiden springer bara i väg herregud! men ska bli skoj med lite paket och pengar...


Denna veckan har bestått av skola och träning ( som vanligt) skulle eg. på studiebesök idag på sjukhuset men det blev inställt och flyttat till måndag! ska ju ut på praktik v 8 vilket är snart! ska vara på kirurg avd 72 för er som inte vet, personer som kommer in med magbesvär.. allt i från magsår, till gallsten till brusten blindtarm m.m. Så med andra ord folk i alla åldrar! Är nervös men det ska förhoppningsvis gå bra!

I måndags körde jag o syster ett styrkepass, shit vilken träningsvärk jag fick efteråt!! och igår cyklade vi spinning, skoj och svettigt =)
Imorgon skulle jag eg. gått på body combat, men det var inställt så blir spinning i morgon kväll igen! me like! förbänna!!!

Så just nu lagar jag köttbullar med sås och potatis,morötter och broccoli! ska strax äta väntar på att gubben ska anlända men kan ta tid så äter nog själv nu :-)

På fredag ska jag skriva prov på akut buk! wish me luck!


Puss haaaaaaaaaj



says, HI!

en katt uppochner hälsar till alla mina bloggläsare =)



Söndag!

Åt den perfekta söndags frukosten! Grov macka med ägg och sill! MUMS =)
Aerobicen blev inställd på SATS idag så ska ut på en liten promenix!



Denna kvällen...

Har bestått utav; Lite god mat, choklad & melon och ett varmt bad med doft ljus och musik samt en ansiktsmask :) Kollade på melodifestivalen efter badet! var ganska bra låtar, Gillade ola bäst!

Har tagit det lugnt ikväll då jag är själv med djuren.. lille kisen ville dock vara med i badet, hon stod på tå för att nå så mkt det gick upp till badkaret =) hon plaskade med tassen och lekte med skummet =) såå söt! hon var på väg att hoppa i ett par ggr med den tokan, men hann fånga henne!

Såg på spiderman 2 nyss, mycket bra film! Nu ska jag se en annan film, sen ska jag natta lille Tindra & max!






I Want!

Vill ha denna hårprodukten! , den är för friss och torra toppar, en perfekt finish innan man lämnar huset, för att möta stormen =) håret blir lent,friskt och mjukt och luktar himmelskt gott! Vilket alla TIGI produkter gör!



Produkten heter:

 Tigi Bed Head Dumb Blond Smoothing Stuff


=)

Brunette el blond?

... Brunette är skoj att vara, det blir finare att locka det tycker jag av någon konstig anledning. men jag måste erkänna att jag saknar att vara blond! det är ändå mitt riktiga jag! hade varit dö snyggt att vara blond och ha bruna slingor underhåret!


får vänta ia.f 2 månader tills jag har råd att färga det igen och då blir det blonda slingor :-)
lagom till våren/ sommaren....


Vilket tycker ni passar mig bäst?



 vs  ??






Buse!

Jag har en riktigt busig kise! hon springer och skriker och har sig, leker med ALLT! och bär saker i munnen och e helt crazy, hon springer så hon flyger in i väggen lägger av sånna vurpor haha!  i morse hittade jag henne i handfatet lekandes med sig själv! hahah ( ja tolka det som ni vill :P ) här e bilder på busen!!











Gott!

vad sägs om denna bilden??


Kladdkaka med varma bär ;)



Love!

Jag bara älskar denna serien! och Miranda ( jennifer love hewitt) är så himmla söt! vad tycker ni om denna serien? följer ni den? jag älskar den nog mycket för att jag själv är så stark troende på detta! man ryser när man ser serien...







Vill ha!

Var inne på Hm:s hemsida innan idag och hitta jätte fina vår kläder! vill ha så mycket men det går ju ikke.. men beställde ia.f två linnen :) det är kampanj ¨så de kostar 49:50 så länge lagret räcker! as snygga!! beställde i rosa/vit  och blå/vit men finns även i grå/vit och vit/grön =)





vad tycker ni ?