Presenterna jag fick idag!



*Choklad,örhängen och en fin undersköterska/skötare brosch =) perfekt!





Denna dagen=Inte bra!

Dagen började med att ja sov väldigt dåligt, ont i huvudet och diverse.. men gick upp för att ta bussen till skolan, kände mig snorig så skulle snyta mig, men då börjar det stört blöda, hann knappt blinka innan det kom :S
så bussen kunde ja glömma att hinna med till skolan!
Jag satte mej ner och tryckte och försökte stoppa det, men ikke.. kännde hur det pulserande och fick stickningar i näsan och det kom mer o mer, blev så mkt så ja fick svälja en del med så det kom i munnen :S jag satt här hemma o knep om min lilla näsa en halvtimme nästan innan ja beslutade mig för att ringa till min syster.

var väl akuten som gällde. Som tur var lånar dem pappas bil nu så hon kom hit snabbt, körde upp mot sjukan och närmare bestämt kom till öra-näsa-hals mottagningen där de tog emot mig! jag fick sitta med bedövningstussar i näsan ett tag innan "ingreppet", sen lös de och undersökte min näsa och hittade vilket kärl som blödde, när dem då undersökte var det nästan värsta jag vatt med om! körde in en lång smal slang med en fick lampa in i näsan upp i hjärnan typ , kändes jävla äckligt!!! ja klarade inte de utan började böla (givetvis) och slog bort läkaren haha! hon bad mig snällt att inte göra så för hon kunde förstöra näsgången(som om ja vore ett litet barn)
Tur de inte frågade mig vilket yrke ja jobbar inom;)

det gick ia.f ikke! grät och var rent darrig, herregud, sen spruta hon in bedövningsmedel och löddade med en tops i min näsa på kärlet, sen pregade hon upp bomul med olja i som jag fick ha i näsan i 3 timmar (såg hemsk ut ) men skolan kunnde ja glömma idag, tråkigt nog, sista veckan och är inte klara med allt .

men men vad gör man? och inte rikare gick jag där ifrån ia.f utan snarare - NOLL :(

TYPISKT! Och jag hatar att blöda från näsan och inte ha kontroll över det! obehagligt!

fick komma hem till emma o janne efteråt och åt god mat och fick fina examens presenter i förskott! så blev lite gladare! och även namnsdags present, för LINA dagen är ju den 20 maj =)

Hoppas ni haft en bra dag ia.f!!




Är hon inte go?

Min lilla kise ligger under byrån med alla sina leksaker, hon är så söt, kan titta på henne en hel dag, men det har man ju inte riktigt tid med ;)




Tindra fyller snart 1år, tror det är siste maj eller i början av juni inte säker.. så ska köpa en Shiba-delikatess mat till henne idag och fira henne lite :)

Hinner knappt med mej själv!

Bloggtorkan kommer smygande känner ja.. hinner verkligen INTE blogga varje dag! Just nu är det såå mkt, praktiken är slut, men massor av arbeten är kvar!
slutar på fredag men ändå ska dem pressa in allt in i det sista :S så är måttligt stressad!

och sen är det skola varje dag veckan som kommer+ måste packa klart allt, lämna in alla våra nycklar, STORSTÄDA! spis, kyl, ja allt... adressändra,folkbokföra m.m. vi flyttar ju redan på lördag,dagen efter min skolavslutning, johan börjar sitt nya jobb på måndagen så lika bra då!
Men blir stressad av att tänka på allt bara, men ska försöka ta ett djupt andetag o lugna ner mina nerver, för är så typiskt mig o stressa upp mig för allt .
Nu ihelgen packar vi så mkt vi kan oxå, men kan dock inte ta allt för måste ju äta i veckan, så lite porslin o grytor får stanna och badrums grejerna med och diverse kläder som jag ska ha och skor... har varit i gång hela dagen känns det som,. inte hunnit laga mat förens nu så väntar på maten nu, så ska äta och dricka ett glas vin tror jag för att bli lugn! haha :P

Igår föresten så var vi i tyringe på holmagård och firade johans morbor, han var klar med sin utbildning så hade hans fästmö fixat en överaskningsfest! jätte mysigt var där, vi satt på ett höloft! o maten var beundransvärd god!! god krämig potatisgratäng med ost, grillad gris, vitlökssås,sallad med fetaost och bröd till! vi stannade ett par timmar sen körde vi hemåt igen..


ha en bra helg till  er alla och missa inte eurovision songcontest, fast så jäkla synd Sverige inte tävlar! :(


*Lilla Tindra tog tillfället i akt och smög in i skåpet, nu när det blev plats :-)



Cheers!


Sista dagen på apu:n!

...Idag var det sista dagen på min praktik! både på gott o på ont! har trivts där, rolig och bra personal och lagom mycket att göra om man säger så :)
Väldigt mkt sitta ner och snacka o vara social, agera lugn på en psykavdelning...
Har fått vara med på läkar ronden, vårdplaneringar ,föreläsningar om suicid, sett ECT behandlingar, varit med om ett o annat hot o våld och rymningar... så ja jag har nog sett det mesta som man kan se inom en sluten vård avdelning!
ECT behandling är el som går genom huvudet genom elektroder som man fäster på huvudet! det ska tydligen hjälpa djupt deprimerade patienter. har varit med och sett ett par, tycker det e otäckt! de sövs i en sal med narkos läkare och en sjuksköterska, sedan ger man dem el genom hjärnan, de utlöser ett krampanfall  så de ser hemskt ut!! men patienterna rekomenderas upp till 10 behandlingar sen ska de bli friska..

jag har sett hur de blivit på min avdelning o alla blir faktiskt inte bättre :S och jag är skeptiskt till det, det låter ju sjukt ellerhur??

sen har jag vait med om aggressiva patienter en som var på tvångsvård rymde! och det ska inte få hända på en låst avdelning.

men det värsta av allt hände ändå idag på sista dagen dessutom!fick in en patient igår, en mann, han verkade väldigt lugnt men han hade tydligen varit väldigt utåtagerande och var paranoid samt deprimerad och hade suicid tankar...

idag var han sur och började gå emot personal och bad om att få bli mördad, det var väldigt spänt i luften, efter 14.00 fikan, så började han hota personalen och bli aggressiv, jag och en annan elev satt i soffan medans min handledare och patienten i fråga satt vid köksbordet. han reser sig upp efter den manliga patienten gått därifrån, smyger bakom min handledare och säger att snart gör jag det, vi alla trodde han hotade med att ta sitt liv, men plötsligt så hoppar han på min handledare bakifrån och tar strypgrepp!!!

hon får ingen luft och jag o min klasskmpis blir helt hysteriska, vet inte vad vi ska göra!! vi har ju alltid larm på oss å jag skriker åt min klasskompis att trycka på larmet och jag springer fram o tillbaka tills ja beslutat mig för att hämta hjälp.. springer i 190 och skriker hjälp! personalen kommer genast och brottar ner honom! inte minst personalen på denna avdelningen utan på alla enheter kommer rusandes när larmet går! men det är skönt för en riktigt styrka var där, och patienten blev inlåst på sitt rum.. i och med det var min sista dag så vet jag inte vad som händer med honom men fy fan vilket rälig patient!!!!

tycker så synd om min handledare, hon blev helt förstörd, fast hon jobbat nästan hela livet inom psykiatrin så är det ändå hemskt. men hon var ändå lugn och tog det bra den stackarn!

ja sista dagen gick man inte hem med en bra magkänsla ia.f mår ganska dåligt, funderar hela tiden om vi kunde agerat på ett annat sätt, känndes som vi blev så chockade ja o min klasskompis så vi stod o glodde först.. men men vi är bara människor man agerar olika i chock!

men fick höra sen att vi agerade bra ia.f så känns skönt !

Vi bjöd sen på delicato jordgubbs tårta och hade köpt ett kort, de blev dem glada för! och jag fick en kram och puss på kinden av min goa handledare och ett fint omdöme :)

vant mig nu vid att ha de där vita sjukhus kläderna, hade en lång rock,  kände sig proffesionell idet! men men i dag åkte det i tvätten for the last time (for now) :P


Nu ska jag slänga mig i soffan och pusta ut!






Magnum Gold!

var riktigt god, med guldigt choklad skal :)



har ni testat den??

sommar-helg!

Äntligen ledig lite grann :) skönt..hela helgen ledig! å det är strålande väder ute! Lilla Rebecka kom tuffandes upp igår kväll, vi åt god fläskfilè och drack vin och blev lulliga! sen kollade vi på familjen är värre! så himmla rolig!
Skulle egentligen ta oss ut till puben men orkade inte det sen! la oss vid 24.00 tiden...
sen idag, vaknade upp med strålande väder, käka lite frukost och sen begav vi oss ut! gick några varv i stan och njöt av vädret och rebecka shoppa loss ;)) hon handlade kuddar och inredning till sin lya och kepsar samt lite annat.. sen tog hon hål i örat! så nu har hon två hål på var sida, vilket jag med funderat länge på att göra men har inte blivit av, men det är snyggt så ska göra det en dag jag med! :-)

själv handlade jag bara en deodorant och en anisktmask! vilket jag behövde..

Sen fikade vi lite! på ett danskt cafè i stan! åt smörebröd! en grov macka med lax o räckor! gottit! aldrig  ätit smörebröd innan men det var faktiskt väldigt gott .

sen bestämmde vi oss för att köra ut till tylösand o njuta av havet en stund med. köpte varsin kulglass och avnjöt på en klippa längs havet! så himmla härlig dag,. men nu har hon tuffat tilbaka till höör vilket är sorligt :( men nu ska jag o gubben laga kyckling och slappa ännu mer :)




John Blund infinner sig...

Hej gott folk!
Skall snart gå o lägga mig börjar 7.00 på praktiken imorgon så...
haft kvällen idag är trött nu, så ska bege mig ! vi har börjat packa en hel del här hemma nu oxå btw! skönt att börja i god tid!
Hoppas er dag varit bra vädret har ju varit fantastiskt =) sjukt varmt!

Jag Idag


&

" Min hantverkare"

Youtube..

Har jag suttit på ikväll nu, kollat på massa unga töser som är döda, tagit självmord, blivit mördade m.m. så hemskt så mkt ungt folk.. en tjej, (therese johansson, 16 år ) blev mördad i skogen för ett år sedan pga av att hon råkat kyssa fel kille, så hemskt! vad ska man säga, göra eller betè sig för att undvika dessa sistuationer? fel ord kanske kan sluta med att man blir ihjäl slagen!
mord & slagsmål kommer längre ner i åldrarna hela tiden, hur kan så unga männsikor ha hjäl varanndra? i 15års åldern???? så hemsk!! borde inte få finnas!

å unga hoppar framför tåg o allt galenskap, riktigt många som tar självmord varje år.. har ju läst lite om det i skolan och gått på föreläsningar, men man kan nog aldrig förstå det, tycker livet är grymt många gånger! inte på alla man märker att de mår dåligt heller, på de man märker (genom depression, finns ju fin hjälp att få på psykkliniker!! man blir bra, tveka inte att sök hjälp)

hittade en fin låt på youtube


lägger upp den här!

http://www.youtube.com/watch?v=5rfVgwJEaRc&feature=player_embedded


vad tycker ni? borde man inte få stopp på allt våld, depressioner och suicid tankar?? men hur :S man kommer ju vara livrädd själv när ens barn hamnar i tonåren...



Hinner med lite....

Bus mellan praktiken oxå =) praktiserar ju på psykkliniken hela helgen.. men min lille katt e så leksen och springer efter mig med sina leksaker i munnen och jamar att jag ska leka med henne! man smälter juu!! så söt hon är!
hon blir alltid så ledsen när ja lämnar hemmet :/ syns så tydligt på henne... hemskt.. min lilla bebis!
men tänkte lägga upp någon bus bild på henne denna lördags kväll!
Har ia.f hunnit med att plugga en del ikväll och dammsugat, städat toan+ tindras kattlåda, diskat och lagat lite käk! Nu ska jag gå o duscha och skrubba mig med jordgubbs scrub från the body shop =)


Trevlig helg på er som e lediga*



Laxsoppa

Ingredienser:

Grädde
500 g laxfilé
purjolök
vanlig lök
svamp
persilja
1 grönsaks buljong
curry
salt o peppar


Gör såhär:

Häll lite olja i en kastrull, bryn purjolök,lök och svampen... häll i grädden och grönsaks eller fisk buljon .. koka i ca 15 min.. tillsätt sedan laxen i bitar, häll i curry,salt o peppar hur mkt du vill.. tillsist lite persilja.. även att gratinera med när soppan är klar.. låt sjuda i ca 5 min.. sedan färdig att servera! jätte gott! man kan även ha räkor i och man vill =)


Kristihimmel...

Är det ju idag! jag är ledig.. men sen fre-sönd är jag på praktiken! tradit med helger...men men.. vi skulle behöva börja packa men får ta det så smått en kväll i veckan, visst kanske en månad till vi flyttar (lite mindre) men bäst o börja i tid!
Igår cyklade jag en timmes spinning! var dö skönt! riktigt bra musik och en bra instruktör! har träningsvärk idag! gött =)
Idag har både jag o johan varit lediga! vi tog oss en sväng på galgberget, promenerade 5 km rundan! såg ekorrar som hoppade i träden! så söta.
Plockade även några pinnar till max som han kan gnaga på, han gnaggar upp sina pinnar fort!
Sen handlade vi lite nödvändigheter på NETTO, och åkte hem och lagade lax soppa! var riktigt god! lägger upp receptet sen!
Nu dricker vi varsin kopp kaffe och ska snart diska litegrann,hoppas på sommar-sol snart gör inte ni?

PUSS & KRAM


Laxsoppa med vitlöks bröd till .

Älskar!

- Min TINDRA <3

test

jag som gammal





Mmm....

bakade en kladdkaka igår.. riktigt god.. med after eight i =) sen granerade jag med lite after eight på den oxå och med jorgubbar och kiwi =) smaskigt...

lägger upp receptet





Ingredienser

150 gram  smör, (eller margarin)
10 st  After Eight, bitar
2 st  ägg
3 dl  socker
1,5 dl  vetemjöl
5 msk  kakao
1 tsk  salt
10 st  After Eight, bitar

Tillagning

6 - 8 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladbitarna i det varma smöret
och låt dem smälta.
3. Rör samman ägg och socker, slå sedan smöret över. Sikta i mjöl,
kakao och salt.
4. Bröa en springform och häll i smeten.
5. Grädda i ca 25 minuter (jag föreslår kortare tid, om man vill ha den riktigt kladdig)
6. Tag ur den varma kakan och låt After Eightbitar smälta över.


NJUT!

Fredagen på vallås!

Praktiserade till 15.00 sen var det hemfärd! Lövendahl skulle komma på besök ! han anlände vid 18.00 tiden, vi lagade fläskottletter och åt ost m kex och lite snacks... drack kaffejög till groggar till öl m.m. blev lite lulliga alla tre! haha...
men vi bestämmde oss för att inviga vallås sportsbar (
http://www.olivers.nu/) på hotellet, stort och fint var där med ett hundratal tv apparater som sänder sport dygnet runt, restaurang var där oxå men vi höll till i baren =) drack några drinkar, bl.a strawberry daiuqiri! så j*kla god asså!!!! men farlig =P

Hade en trevlig kväll som slutade ganska sent, och kallt som attan var det ute! glömde dock kameran så inga fotton! käkade bullar i morse och drack kaffe, så har bara softat! ska baka kladdkaka med riktig choklad ikv sen får vi se vad som händer!

Go helg!


Bambi sedan 17 år tillbaka...

har vi haft vår "lilla" bambi som i själva verket var jätte stor, alltid älskat mat! käka upp all maten för de andra katterna o tiggde om mer =) söta väluppfostrade snälla bambiskottet!
han är död :( haft han sedan jag var 5 år gammal... men han valde att överge oss för nåt år sedan för vi fick för många katter... så han flytta till grannen, han bodde ute i kaporten... vi ville ha han hos oss men de ville inte bambi.. han blev avvlivad hos vetrinären för någon vecka sedan, så han somnade in!
skönt för han men känns ändå hemskt... Ni som kände/har träffat bambi kan väl skänka honom en tanke! <3



Lookalike!

körde ett lookalike test! se vilken kändis man e lik haha! fick Sheryl crow på alla bilder :P gjorde om ett par ggr för att se  !

klicka nedan så får ni se!

http://celebrity.myheritage.com/FP/Company/face-recognition-results.php?lang=SV&temp=df513eb4z20cvo11&server=Server73&database=2&startYear=1800&endYear=2005



Sheryl....

NIKE!

Äntligen är dom hos mig!
de fina vit/rosa nike sneakersen!! :) köpte dem för presentkortet jag hade på Stadium sen jag fyllt år... de var till och med billigare nu, så behövde bara lägga till 99:-! me like!!!



Maj månad!

Nu är det maj!
Min valborg såg inte ut på ngt speciellt sätt, tog det lugnt och besökte skåne på en kortvisit för att b.la kolla lägenhet =) vilken vi blev förtjust i.. och tackat ja till och är vår från och med juni månad. Jag går ut 4 juni och johan börjar på sitt nya jobb ihörby 7 juni, så blir perfekt...
lägenheten var en ganska liten tvåa, men mysigt och massa fönster så den är ljus! ligger avskild på en återvändsgränd, lugnt och stilla mot skogen! inte mitt i centrum, vilket är skönt! och typ mittemot rebeckas lya ;) altså vid åkersberg....tihih
tror vi kan få det mysigt där faktiskt!

så nu får jag erkänna att det pirrar i magen inför kommande händelser!
plugget snart slut, vårkänslor, fått lya!! flytt till nära o kära, jobb på björkvik och sommar och sooooool :D

låter bra va ?


lägger upp en bild på fika som jag jag blev bjuden på hos rebecka i helgen! :) ( bilden tagen på hennes balkong)




Rebus...

vad blir detta?

 - katt     +     


haha inte så svårt hoppas jag :P