rasberry

kolla in mina hallon ja köpte igår! mmm..var en god vitamin kick jag behövde! har blivit förkyld :(


glad påsk =)


påskigt =)

nu är våren här! Och nästan sommaren! är ju sjukt varmt =) man kan sitta o gassa på balkongen å få färg =) ikväll ska jag å annika ut i skogen å tända en brasa och grilla korv :D gött! älskar skogen, doften av grill-rök och alla fina djur =)
första grillningen blir i april detta året!! gött!!!

-tänkte lägga upp lite bilder på mitt påsk pynt och min ny inköpta blomma och min ny inköpta porslins höna (som jag ställt bredvid blomman på bilden ) köpte det på blomsterverkstàn ;)







övertrött AB!

är jag! nu är jag i gång och jobbar helg igen...en dag kvar sen ledig! har sånna mördar pass från 8-20...:/ är ganska mör efter det...äve om det finns timmar man bara sitter o glor så är det endå påfrestande.... blir alltid så skrattig när jag är övertrött och gubben jag jobbar med är precis likdan så det blir nästan jobbigt emellanåt.

han både ser rolig ut och skrattar roligt hahahah :P

han sa bland annat när vi såg ett program och männsikor som har en sjukdom så de blir som "jättar" så skratta han och sa att snacka om att man själv ligger i lä hahaha.. ja bara garvade... och så sa han men det e ju ganska bra för dem , de kan ju söka sig till filmbranchen och spela i skräckfilmer! haha, så skratta jag men han va seriös! jo,jo, sa han, de kan ju tjäna multum där! hahah altså svårt att beskriva men ni skulle bara höra han!

och sen fråga jag han om han hade barn egentligen , då sa han nä asså, nä asså det har jag faktiskt inte, och innan han var klar med meningen så garvade jag, och han med haha..sjukt va ? så sa han nä det blev faktiskt inte av och så garv på de.... :P

och vi har en brukare som har konstiga läten ibland, och en gång efter vi ätit så börja han låta/skrika där inne, så sa min kollega, ja han måste gillat maten , hör bara jublet! HAHAHA

altså det e sånt hela tiden, och jag som redan e så fnittrig skrattar åt allt, oavsett om det kanske inte är kul egentligen.... vi till och med skrattar åt folk på tv:n och åt skumma reklamer...tur han e på det viset och inte sur ia.f =)


nu ska jag läsa lite i min spännande bok, "lär av dina tidigare liv"..kan inte få nog av den , är så inne på det... ska köpa de andra böckerna med.. "livet mellan två världar" och "livet på andra sidan" (vårt hem)

läser ju aldrig i vanliga fall, men detta går helt an ;) är ju verkligen min starka sida!

kram å godnatt







gott gott i gott gott

häromdagen gjorde jag en god måltid till mig själv =) gjorde nämligen en västerbottenost paj med nyskalade räkor till och löjrom, cremfraiche och rödlök =) smaskigt kan jag tala om!!! tänkte slänga upp en bild =)


2 dagars utbildning i lund!

Ja, då har jag varit på utbildning inom mitt nya jobb i lund... vi var i väster kyrkan på änglagårdens konferens! alla som är nyanställda inom LSS boenden skulle på introduktion...8 timmars lektioner båda dagarna :S ganska jobbigt! men lunch och fika ingick =)

vi var nog en 20 tal ..och jag kom själv från mitt boende så kännde ingen, men fick kontakt med några tjejer iaf =)
det var mycket föreläsningar...bl.a om utecklingsstörningar, specielt autism,psykiska besvär,sex&samlevnad, etik,förflyttnings teknik, övergrepp, och läkemedels hantering och info om epelepsi från sjuksköterskorna!

en del var intressant men vissa saker var jobbiga! som att vi skulle presentera oss inför varandra och jobba i grupper med olika uppgifter och redovisa för alla...kännde ju fan ingen :S drygt!! och sen hade vi olika etik övningar där vi skulle välja olika påståenden och sen förklara varför vi tycke ja eller nej.... och då stod vi i  en ring .... och sen hade vi olika lekar och sånt ..... :/

det var ju "kul" när vi skulle presentera oss och säga en sak som beskrev oss..,, så sa jag: mitt namn är lina och jag är ett katt freak! hahah blev paff över vad jag själv sa, var nog måttligt nervös!

lunchen och fikan vi fick var skit god!! igår fick vi lins/bön soppa med parmesan ost till och bröd med smör, sen blåbärspaj med riven vit choklad till efterrätt..mums!

idag fick vi pasta med pastasås, som innehöll fetaost, oliver och tomat =) sen päron kaka med glass till efterrätt.... fick även frukost båda dagarna, goda nybakta bullar med gott pålägg ! så det var mega positivt iaf.... och massa gott kaffe/the och påsk godis....

lärarna vi hade var många!! men de var ganska bra, en och annan var seg å tråkig så man knappt stod ut... ont i röven fick man med av allt sittande.... men nu är det över och jag ska väl vara "mer utbildad" men tyckte mycket var repetion sen min usk.utbildning.... och vissa grejer är så tråkigt så man lägger inte det på minnet ;)


nu har jag duschat och diskat o så.... ska föna håret sen blir det bingen! är helt slut!


hoj hoj!


bakis dag....

igår gjorde jag inte så möed mer än att sova, ha huvudvärk deluxe!!! kollade film...... & blev en 1 timmes promenad i stenskogen med alex! det var jätte härligt väder! stötte på både det ena och det andra djuret=) ekorrar, igelkottar,fåglar och en stor rådjurs flock som hoppade rakt framför oss ! mysigt :D

å när vi skulle gå in i skogen vid ringvägen är där en bro in och där möttes vi av en röd katt"! blev helt chokad för han bara stod där o tittade så mänskligt på en! haha han kom fram till oss och började styla sig och hoppade på räcket på bron och hamna nästan nere i bäcken haha.. han var dööö söt... sen gick vi in i skogen å han hängde efter =) sen följde vi han hela rundan han sprang först.. å väntade på oss och jag till och med bar han en bit o krama å pussa på han =) adorable säger jag bara!!!!! och så jamade han så gulligt och pratade typ med oss =)

han var nära att följa oss tillbaka enda in till byn men han bodde nog på ringvägen för han sneddade dit sen när vi kom ur skogen...hoppas jag träffar han igen, gullet!

han var verkligen som en hund som man var ute å gick med....  han var inte alls skygg...

lägger upp någon bild på det lilla livet =) fäster mig så lätt vid djur, så känndes jobbigt å gå utan han sen =(


Idag har jag vatt å handlat lite mat till mej å tindra, och plockat undan lite här hemma, vatt ute i solen, suttit på balkongen & njutit, rastat tindra på baksidan å nu lyssnar jag på musik.. ska snart ta en bit choklad ;)

hej å hå!


hej på er!

kort sammannfattning utav veckan..... jobb =) jobbade delad tur i ionsdags vilket innebär att jag var ledig tre timmar mitt på dagen, då tog jag mig en promenad till nova lund, som ligger gångavstånd från min arbets plats =) härligt! det var sol och mys,....

jag handlade faktiskt ett mineral puder, en mascara och ett nagellack på HM! sen blev det lite på gina ! guuuud så mkt de fått in..massa fina färger och blommigt m.m. och shorts å klänningar... hade inte så mkt pengar med mig så du kunnde inte handla allt man ville ha !

men det blev ia,f en mintgrön t-tröja, en blommig kortärmad blus man knyter under bysten och en stickad rosa tröja...

nu ligger våren för dörren! härligt, blir en promenad snart å gå av bakfyllan...blev fest igår! HÅÅRT!




dagarna som gått....

Har mest betsått utav jobb ! jobbade 12 timmar per dag hela helgen! ganska tufft...man var ganska mör i kroppen mot de sista timmarna, bara satt rakt upp och ner och skrattade åt ingenting! som tur var så skrattade han med som jag jobbar med =P

kvittade vad han gjorde elr sa så såg jag ngt komiskt i det å bara garva.... herregud... rent hysteriskt....

men har gått bra, vi har stor handlat, lagat mat, promenerat, kollat tv (en massa!),städat lite på de boendes rum och på stället, och sen släppt i väg några till deras ledsagare m.m. =)

sen i lördes kväll efter jag kom hem från jobbet kom micke och hans kompisar hit från osby... fick förfesta lite hos mig innan de skulle till jägers! det var jätte trevligt =) sen gick jag o la mig och sov....

igår (måndag) så vaknade jag i hyffsad tid och det var soligt!! alex kom hit och vi promenerade bort till gymmet! ett styrke pass i gymmet stod på schemat! så vi körde det ca en timme, sen körde vi kondition på cross trainern ca 20-30 min.. så skönt =)

sen promenerade vi hem igen.... skönt å börja dagen på det viset! sen blev det lite städ , dusch m..m..

å jag lagade kotletter med sås/sky med kokta potatisar och morötter till.. sen gjorde jag en as god sommar sallad med baby spenat, avocado,melon och jordgubbar! smaskens!

sen kollade jag å alex på paranormal activity 2 fy altså, bara ryser!!!! skulle egentligen se freddy kreuger!! hahha gammla goding men hittade inte den :(

såg faktiskt gremlings och motorsågsmasakern förra veckan... kul å se sånt gammal skräckis :P

Idag har jag gjort lite olika ärenden, sen blir det rester till middag!!

i morgon jobb 13.30-20 och även jobb tors,fre med! sen ledig helgen!! då ska jag handla några vinare för det blir nog lite fest =)


hejhej

(lägger upp en bild på tindras lek-spön,som hon hade lagt bredvid varandra vid ytterdörren igår! haha! två likadana fast ett gammalt å ett nytt, undra om hon jämförde dem eller något :P sött ia.f!)





Mys,fika,shopping i k-stad <3

Idag har jag varit hos bästaste syrran med bebis =) tuffade dit med tåget runt middagstid för att luncha på barbacka baby cafe =) vi fika baguette, kakor,kaffe....mysig stund.. och det var ett baby cafe så där var massa mammor med bebisar och lekrum till dem =) så efteråt gick vi in med levi säkert en timme å lekte ! han var lite rädd för dem andra ungarna! haha så han grät lite å höll sig gärna till oss :) såååå söt !

sen gick vi in till stan, ia skulle köpa påskliljor =) och jag skulle kolla efter vår jacka och vår skor! hittade exakt vad jag ville ha på stadium men inga bra storlekar =( så blev skit ledsen! men sen innan bussen gick hem till dem så sprang vi inom intersport! å där hade de mina skor i rätt strl=) fick ha 2 strl mindre i converse än vanligt... skumt... å hitta en fin fin vit vårjacka =) tack ia för du var så tålmodig i allt mitt springade och provande haha! <3

när vi kom hem sen så laga vi (ia) gooood middag! quorn gryta med lök, paprika och curry med ris till =) smaskens tyckte både jag och levi!!


vi kollade på tv och lyssnade på melodifestivalen skivan och mös och hade en trevlig halvtrött stund i deras lgh!

fick även fina presenter eftersom jag fyllt år :) jag fick: En grytlapp som var en muffins, en kökshandduk med ett muffinsrecept =) två glass-skedar och en förvarings porslins burk =) och en stor kak burk :D

tog tåget hem sen vid 23.00... dags för bingen nu! första dan på nya jobbet imorn!


pusshaaaaaaaaaaaaj*