Helg med carro!

I torsdags anlände carro till mej.... trevligt trevligt! jag var leldig, så hon kom redan på dagen! Vi promenerade ner till ICA för att handla lite grann.. vi kom på att handla ett litet koppel till tindra inne på djur affären, så vi kunde ta ut henne lite :-) sen lagade vi goda burgare till middag och tog det allmänt lugnt och flummade och tramsade, längesen jag skratta så mycket! konstant asså! nog setts för sällan, så kommer allt på en gång :P

På fredagen åkte vi till stan, kolla affärer och så.. Jag handlade en blus inne på Gina och en ny eye-liner och ett nagellack.. räckte gott och väl!

När johan kom hem sen så lagade vi fläskfilè, gott! och käka massa chips m dipp och godis och frukt på kvällen =) och kollade på film!

På lördagen (igår) letade vi en gren till lille Max, han behöver en ny att tugga på, barken är borta på den andra för längesedan! så vi körde till "skogen" på galgberget och hittade en ny direkt! perfekt!! =)


sen lagade vi lite mat och så småningom gjorde oss i ordning för kvällens utgång! drack vin och drinkar och lyssna på musik! carro lockade mitt hår så fint och satte på lösögon fransar! mkt snyggt =)

kvällen blev rolig, mkt flams och trams och dans :D mycket folk ute, så det var roligt + bra musik! det enda minuset var kylan!! sjukt kallt :S
hade så ont i fötterna när vi ringde j
ohan för att komma och hämta oss kunde verkligen inte gå, så han fick bära mig :/ hade ett par rätt nya skor typ 10 cm hög klack, & dom var inte ingånga...


Idag har vi bara tagit det lugnt och fikat.. känner sig ganska sleden och bakis.. tvättar lite nu och  ska ta tag i dammsugaren! carro körde för en stund sedan.. det har varit mycket trevliga dagar och jag saknar henne redan!!


lite trevliga bilder nedanför!




Min blus----->

Praktiska övningar i skolan..

Idag har vi haft lite praktiska övningar ( vilket jag tycker är roligast)
Vi har slått sammans med andra klasen så vi är typ 30 st nu..ganska många.. men många utav dem i den klassen är roligare än dem i "vår", många i vår gammla klass är sånna besservisser , tror dem kan/vet allt, ska spela så duktiga..och riktiga sur kärringar!!! och är i 25 års åldern..shit asså.. snacka om dryga männsikor!!!!
tänk och vara så sur i den åldern..

men men jag kom med de fletsa från andra klassen idag, trevligt! Vi utförde lite olika övningar tilsammans med läraren, han läraren e skit bra, den bästa vi haft hittils! Gillar bättre mannliga lärare . Det vi fick göra idag var b.la övning inför sjukhuset. Där undersköterskan gör jätte mycket! Vi fick träna ta ven blodprov i låtas armar med låtasa kärl, såg sjukt äkta ut! det var skoj =) Fick ha handskar och rockar och allt på oss, för det skulle vara så verklighets troligt som möjligt. Och givetvis hygienen var viktig, sprita händerna hela tiden.

Sen tog vi blod tryck, stack med insulin sprutor, tog tempen på varanndra... Sen fick vi testa sätta in katetrar på både ett manligt könsorgan och ett kvinnligt, snacka om läskigt :S och mycket att tänka på med, bedövning medel, hur lång in den skall, ta med en pincett...ja det var klurigt... men skoj att testa på allt detta, detta ska vi få göra när vi kommer till sjukhuset tillsammans med våra handledare. Och mycket mycket mer..


Jag ska vara på kirurgen ia.f! hoppas det blir bra, kommer uppdatering om hur läget är när vi väl ska ut!



Här även idag pratat om hur viktig hygienen är! Sköter man inte det ordentligt kan det kosta andras liv, sår kan bli infekterade och det kan leda till amputation m.m. så alltid tvätta händerna, sprita händerna, ha handskar ,tvätta jobb kläderna ofta, får aldrig ha smycken på och ha uppsatt hår, får se hur mycket man kommer i håg till man ska ut, men blir intressant att lära sig så mycket om hygienen, för den är super viktig här!!!







Stor handlat!

ja igår fyllde vi såväl kylen som frysen med massa mat! skönt, Csn pengana var efterlängtade :-) och carro kommer på torsdag, så måste ha mat.. ska bli skoj!" hon ska stanna ett par dagar! blir förhoppningvis lite party ;)

Igår handlade vi oxå massor av blod apelsiner, är gott och nyttigt och ska stilla sötsug!


Spinning ikv!!



Måndagens Lunch!

Gulasch soppa med en klick creme fraiche! och en smörgås =) så gott, och man är svinhungrig alltid runt lunch tid!







Ännu ett veckoslut!

Ny vecka , nya tag i morgon! och en hela vecka full med skola och pluggande! Men men det går bra..
Denna helgen har inte hänt så särskilt mycke...  städat och tvättat lite, sovit länge, kollat på filmer, slappat helt enkelt..

Lagat mat, poppat popcorn o lite så =)

Men det som hände i fredes var att min barndoms kompis Mikaela födde sitt barn! en liten kille.. Levi skall han heta. Så roligt för henne, och jag är stolt för att föda är inte en lätt grej och det klarade hon galant! och på den exakta utsatta födelsedagen med =) kanon ju!! ska planera in en dag sen när jag och johan ska åka och hälsa på dem i K-stad =)


Ikväll tränade jag och syster aerobic, skojigt som vanligt!

Imorgon är det stor handling utav mat som gäller, för då kommer pengarna!!


Kramisar till er!






Fredag! helg wohoo!


Tea-time!

Blev made in sweden i stället på tv: n ! Jag drack en kopp Pitta te och avnjöt 2 mörka choklad bitar till :)



Combat!

Eller snarare body combat! det har vi gått på idag! det var riktigt skoj och gud så svettigt! mycket roligare än boxercise då man slår mot varandra..

för er som inte vet så är body combat slag och kickar i luften, som man gör på egen hand i grupp till musik. Och man springer lite och göra armhävningar och situps, man gör rörelser inom kampsporten, lite japan aktigt.. och snabba slag och kickar, så gällde att hänga med haha!


det var skoj tyckte vi båda två ia.f! och det gav nog mycket :-)

Nu sitter jag ny duschad och ska ta och kolla på kniven mot strupen ! ha en fortsatt bra kväll mina bloggläsare!


/ Lina



Trött!

Idag är jag jätte trött! gått hel dag idag, och läraren har bara stått och pratat hela tiden och man har antecknat... så tråkigt...kännde mig nästan febrig när vi var klara så slut jag var!


men kursen vi börjat nu är ia.f intressant! Sjukvård 200 p. handlar o vården på sjukhus! kommer lära oss mycket teoretiskt och även praktiskt ska ju ha praktik och även utföra praktiska övningar på skolan tex som: Ven blodprover, sätta in kateter, blodtrycks mätning m.m..
och läraren vi har nu konstaterade att ett normalt blodtryck ligger på 120/80, alla lärare säger olika, men ligger ni såhär i.af så är det bra :)

på tal om praktik så ska vi vara ute i 4 veckor lite längre fram.. i slutet av feb tror jag vi går ut!

vi fick välja plats idag och de flesta ville vara på Gyn avdelningen, så jag valde inte ens det ,inte lönt..  jag valde kirurgisk avdelning ( operationer) och hjärt med avd. får se vilken det blir, om det blir någon av dem överhuvudtaget. Men vilken avd som helst är nog lärorik!


Annars dessa dagar som gått har det varit skola och träning! och lite städ och tvätt i hushållet!

I måndags körde vi ett styrke pass!
I tisdags-spinning !
Idag- vilodag! 
Torsdag(imorgon)- body combat :)
Söndag- antagligen aerobics!!

skönt!

Nu ska jag sätta mig lite med skol arbete! hej så länge! *








dagens lunch...

Blev morotsburgare i grovt bröd =) Väldigt gott!

Ska strax i väg med sis och träna styrka på gymmet!


hej så länge!



PAKET PÅ POSTEN IDAG!

Dessa underbara hämtade jag ut på posten idag!! I och med jag e brunhårig nu så vill jag ha shampoo+balsam för brunt hår, så köpte TIGI brunette goddess.. har andvänt dem innan hos molly när hon tvättat håret på mig! lukar kola!!! så himmla gottit .





Examens dag för syster!

Igår var det fredag och vi avslutade våra två kurser vi haft nu..omvårdnad och etik! skönt, Nu läser vi sjukvård 200p från och med måndag!


Igår tog emma sin examen, nu är hon färdig med skolan!!! :D skönt! kan hon äntligen jobba! Vi var bjudna dit i går kväll, köpte med lite pressenter och en blomma!

hon bjöd på lasagne och vit kladdkaka! jätte gott båda delarna :-) det var en trevlig kväll! pappa kom också upp!

Idag har vi då däremot städat och tvättat... ska äta kyckling med gräddsås ikväll =) .. och slappa..


Aerobics imon! *


hej å hå



janne var fotograf, så därför han inte är med!

Lite shopping i Halmstad -stad!

Idag är jag ledig! så skönt, har börjat tidigt alla dagar denna veckan, så uderbart att få sova ut! Trots en skrikande och busig katt!!!!

Tog bussen fram och tillbaka till stan idag, smock full :S fattar inte vart allt folk skulle..brukar inte vara så fullt.

Men handlade det jag behövde , förutom en Bh och ett par Jeans, men det får bli ett senare mission, för nu är det snart tomt i kassan!

Det jag handlade var en röd skid jacka, en relativt stor svart väska på Åhlens, Britney spears parfym (fantasy), en mascara och ögonbryns färg+ lösfransar... Sen handlade jag ett nytt puder på Make Up Store!


Lägger upp lite vad ja köpte;


Träning ska vara kul!!

Jag tycker att träning ska vara kul! går man på träning för att "jag måste" så blir det inte skoj. Och man bara står och lyfter vikter och står på en maskin  .. hur skoj är det? nej för att man ska förbränna och må bra så ska man ha skoj!!!!

Jag tycker tillexempel att aerobic är det bästa! och step (som är en sorts aerobic över bräda) och dans är skoj och att cykla spinning! jag blir så svettig så att tröjan blir genom våt och det rinner på näsan... men man ler och är glad samtidigt, och de känns inte tungt! tänk er att känna så? är det många som känner så? tror inte det faktiskt.. många tycker det e jobbigt och tråkigt att gå till ett gym... Jag har gymat i ett par år nu och jag vet vad jag gillar och tycker är det bästa...


men hitta något ni tycker om!! det kommer få er att bli glada fast ni tappar andan och svettas!!!

ett tips =)


denna veckan kör jag step,satsdance och spinning :-) så skönt och skoj och med massa bra musik!! kan man bli på dåligt humör?


fettförbränning och glädje i ett!


Trevlig dag!


Ny vecka, vad händer då??

jahapp, ny vecka igen!
helgen gick fort, pluggade lite inför redovisning idag i skolan. Jag pratade om djurförsök, vilket jag tycker är läsvärt, men det är så hemskt!

sen städade vi lite grann, lagade god mat och kollade på skräck filmerna på tv Scary movie och scream :-P gammla goa klassiker som gick i helgen .

Denna veckan som kommer så ska jag gå i skolan, plugga, städa och försöka orka plocka ner pyntet!!!
sen ska jag gå på step och spinning! och kanske något mer...

aerobics har börjat gå på söndag kvällar,  jag älskar det! synd det var på morgonen innan, och på helgen överhuvudtaget hade helst haft det i veckan faktiskt. Och sats dance har kommit tillbaka, det vill jag med gå på.. såg ut att vara massa skojiga pass där nu, blir till att boka sig ...=)

I morgon har vi en föreläsning om inkontinens. Hm trevligt? vete ente, men man måste ju gå på det  ia.f

På torsdag är jag ledig eller ledig å ledig.. självstudier kallas det väl.. då ska jag in till stan och kolla efter en skidjacka Everest, dem är så fina och behöver en sådan.. får se vad jag mer hittar jag behöver när jag är i stan, har ju fått lite pengar nu ia.f så :-)

Nu ska jag tvätta lite, sen skicka in en uppgift till läraren.


Trevlig kväll *

Puss/ Mig, tindra & max! <3


Söt!

Hittade denna söta blomma på COOP idag :-) var tvungen till att ha den! och med tanke på kisen slått sönder massor :(






tacos ikväll men mannen:) såå gott

lill plutten!

Min lilla baby katt blev så glad nu ikväll :) syrran och janne hade varit på en vistit hemma i skåne hos far, sen körde han dem tillbaka!
och innan han körde ner igen, hälsa han på här en stund! och han hade med Tindras lilla leksak jag glömmde över julen! ååh vad hon blev glad =) har burit den i munnen hela kvällen nu :)

och gosade med den med sin kind och busade.. tänk vad hon måste saknat den...


Bildbevis!!


....

Mot träningen (innan idag) Spinning!



Bättre sent än aldrig .

Här kommer lite bilder från julafton !





kusin kärlek =)
 Tindra & Zorro!

2010!

Nyår igår var lugn... vi var hemma med djuren bara!  Jag lagade fläskfilé med pommes och bearnaiesås, till efterrätt gjorde jag en sjukt god cheescake! love it!

På kvällen kollade vi bara på Tv och sen stod på balkongen, på den sidan mot alla andra grannar och innergården och önska gott nytt år till grannar och kollade en liten stund på raketerna! sen blev det sängen..

Så fina raketer :) slänger upp lite pics .





God fortsättning .