☆.·´¯`·.☆ Gott Nytt År ☆.·´¯`·.☆


Gott i Gott .

Var inne i stan idag på Gina och hittade dessa två fina =)

fick pengar av johans farmor i går i julklapp, så kunnde unna mig :D fick oxå en jätte god tryffel choklad ask!!!




*~*


Julhelgen *

Julhelgen firades ju nere i skåne.. efter skolan den 22 drog jag hem snabbt som attan och packade ner kläder o julklappar och djuren =)) sen när johan kom hem körde vi! skönt att komma hem lite! hade gjort undan mina läxor innan så slapp det ia.f...

lillejul- kom farmor, vi åt bakpotatis med räksallad( vilken jag gjorde) mkt gott! sen stack jag bort till johans mormor o morfar där de firade jul jag fick fina paket när jag kom dit : ) av hans mormor fick jag fina julgrans kulor de köpt på köpenhamns julmarknad! och fick även den dagen klapp av hans föräldrar! en jätte fin rund lampa, har en svart sån redan, denna var vit =) jätte fin att ha i fönstret... sen så fick jag Pandora berlocker till mitt pandora armband.. en liten handväska och en ängel, jätte söta :) blev glad .

sen på julafton- åkte vi till mormor och morfar, jag pappa,emma och johan! åt god mat (älskar mormors mat) julmat var det då förståss.. o massa julgodis och gröt =) kollade kalla anka och lite fimer på tv sen..- och öppnade klappar ;) det kan man aldrig bli för stor för att längta till.

kan berätta b.la vad jag fått:

Av pappa- pengar,choklad och en grytvante
Av syster- ett hjärta i keramik+ en badbomb och en tvål som luktade marsipan fån Lush
Av mormor&morfar- pengar+ en stor merci choklad ask! MUMS!
Av johan- också en berlock till mitt armband
Av carro- body lotion,bodyshower,en ansiktsmask i choklad och ett fint armband
Av rebecka-svarta och vita ljus lyktor med glitter
Av Eleonore- glans spray headrush från TIGI

Träffade ju givetvis mina söta vänner när jag var nere med, så vi kunde byta klappar =) träffade inte alla dock, men så blir det ju...


Jag promenerade , kollade filmer och åt god mat när jag var nere, skön och välbehövlig vila .
körde hem sent den 27:e,. var på middag hos johans föräldrar, åt jätte god fläksfile med ungsbakad potatis och brun sås och god melon sallad och päron i ugnen med after eight över till eftgerrätt . Fick en liten skydds ängel att ha i ett halsband av hans mamma :-)

När vi väl körde hem var vi inte hemma förens vid 00.00 :S blev så sent! och hade massa packning i bilen och djur burar, och katten kissade på sig och chinchillan rymde ut buren!! kalabalik! fick tag i han sen och fick laga buren och fylla på nytt hö o.sv och tvätta en kissig katt :S mitt i natten! somnade inte förens efter 02.00 fy fasen vad jag var trött på morgonen då det var skola!

men men.. packade upp klappar och kläder och så gjorde vi dagen efter

lägger upp lite bilder på klapparna och lite av julen, kommer fler bilder senare...

Min älskade katt trivdes så bra hemma, hon hade ett helt hus och leka i =) och en julgran med massa skoj i! lekte med julia och zorro, dom tyckte hon var liten o dryg men hon var så glad för dem! och hon var på så mysigt humör, nu är hon lite lessen...=(


GOTT NYTT ÅR BTW!









Praktiken e över!

tre veckor har kännts som kanske en! helt sjukt, men är nog för man har kunnat gå mer sjävlständig, så då har tiden gått, annars inom hemtjänsten tex går man inte in till folk utan sin handledare, för är mycke med nycklar o så.. det är det inte här på boende, bara att knacka o gå in..och allt finns under samma tak..tvätten och köket o ja rummen.. så man har varit som en i personalen, gjort samma som dem.. och har fått en bra bredvigång om man ska vara timsntälld sen, hade nog kunnat tänka mig det..väldigt lugnt på denna avd , skönt!

fick kramar när jag skulle hem och massa lycka till=) så snälla de flesta där e faktiskt! och min handledare satt högsta betyg så det var skoj! och en gullig kommentar faktiskt...


nu är ja ledig imorgon och ska bara vila ut mig, skola måndag igen :( och måste plugga i morgon med kom  jag på :(


trevlig lördag!*




Ett besök på RUSTA

resulterade i en dörr matta, en tomte krans och en liten mini gran med små kulor till! var jätte fina saker, och rusta är billigt med.. fanns massa fina tomtar jag skulle vilja köpa men kunde inte :(  Och fy farao vad kallt det är !!! grät nästan när jag skulle hem och stod och vänta på bussen, hade ingen känsel i händerna gjorde så ont! och kunde inte andas för de gjorde ont och ögonen bara rann, fick nästan panik. Var längesen det var så ISKALLT! är det bara jag som är extremt känslig kanske?


fy men nu är man inomhus igen ia.f!





Snö :-)

snön har faktiskt kommit hit med, när jag tittade ut genom fönstret!!! så fint när det ligger på trädens toppar .



veckan som passerat...

har mest bestått utav praktik.. endast ida jag är ledig, men det är för jag ska kunna vara ledig på söndag, så ja kan vila ut innan skolan på måndagen igen!

har gått med läkaren och sjuksköterskan 1 dag.,. fick vara med på ronden. gå runt och vara med på såromläggningar,undersökningar och blodprover, fick hjälpa till att ta bldprov med en butterfly.. mina ben var helt knäsväga, när man ser hur hon stack in nålen i deras tjocka synliga kärl! usch!!! fick rysningar....

men det var intresant ia.f..

sen igår var jag på en annan avd. där nere, inte bland demens utan bland vanliga äldre.. mkt mkt tyngre.. fysikt! överviktiga männsikor, med liftar, och slit och vändningar i sängarna, stomi,katetrar, brutna armar/ ben och sår och massa massa avföring :S satt inte ner en minut.. var mkt att göra.. tyckte inte det var någon hejare direkt.. men nu har jag varit där med.. dom har det ia.f lite mer gemensamt där nere, personalen på alla avd där nere sätter sig i konferans rummet på kvällen och fikar länge.. fick smörgås tårta igår :) mums

men har hellre tjatande tanter efter mig haha och lite aggressiva gubbar på demens, som klarar av att gå och sånt ia.f..


Idag blir det att baka bullar och bröd , har inte råd att köpa vanliga bröd.. och städa lite och bege mig ut till RUSTA... så fort man e ledig så e man INTE ledig!!


BTW
fick ny kyl och frys igår, fin fint!


ha en bra dag allesammans .


Magiskt .

http://www.youtube.com/watch?v=8wfBL6OuNd0

Julbak!

I helgen har jag varit ledig, skönt =) slutade 15 i fredags sen börjar jag inte förens kl 14 imorgon! skönt, tre dagars sovmorgon ;-)

Igår så var johan också hemma, inte alltid han är det... så då passa vi på att äta lite julmat tillsammans och baka! vi bakade lussekatter ( tog en evighet, inget man gärna gör ofta) bakade pepparkakor :P gud vad gott det är med deg asså :P

sen lagade vi mat! johan stod för julskinkan och jag rullade köttbullar och stekte korv! sen gjorde jag min goda räkröra med mmm! sen hade vi sill,ägg,rödbetsallad,senap,kex m ost och vörtbröd ja typ det vanliga.. förutom janssons frestelse!


var jätte gott! drack vin och cider till och bara tog det lugnt...


blev rätt trötta så blev ändå en rätt tidigt sänggång... Nu ska jag äta lite rester av maten och lägga mig i soffan och njuta av att vara ledig.


hejhej



och en liten katt som var så trött igår, eller rent av sur för hon inte fick delta :P





IDOLFINALEN!!

var ju jätte spännande,e alltid lika nervös, känns som man själv står där hahaha
ja hejja ju verkligen på calle från skåne! (såklart) men synd!!  hoppas det går bra för han ändå.. Gillar verkligen vinnar låten, den e fin...

hedrar calle kristiansson med en bild på han :D





och calle och Mariette har varit mina favoriter hela tiden!! så fina de är!!!





kallt!

Igår var det jätte kallt cyklade till praktiken med leggins under byxorna!
Jobbde fram tills kl 15 igår, skönt.. när jag kom hem så lagade jag rotfrukts soppa! jätte gott! och köpte ett nybakat majs bröd till! mmmm :-)

Nu ska jag strax till praktiken igen, börar 14 slutar 21.30...


see ya..





Ny hårfärg ;-P

Var hos frissan ute i gullbranna idag, billigt o bra :) blev jätte nöjd med, sa ju att jag skulle göra en förändring...
hon färgade mitt hår guld/ljusbrun, sen la hon i breda slingor i kopparrött och i mörkbrun, blev nöjd=)

resutatet kommer här!






helgen i h-staden

har bestått av praktik! har gått väldigt fort faktiskt..en vecka avklarad, har inte hunnit med! men är nog inte så tråkigt om tiden går fort :p finns ju alltid o göra, vi hjälps åt med upptagningar och läggningar samt toalett besök.. och fixa kaffe, duka till mat, servera mat, tvätta deras kläder och så vidare...jag har ju jobbat med detta innan så jag kan det ju... dementa är väl det man jobbat med mest.

Eller ja fast psykiskt sjuka o missbrukare har ja gjort lika mycke... har redan kommit in i rutinerna nästan, skönt! finns inte så mycke o lära mig om detta just nu för kan de ju...hade kunnat köra mitt eget race där o börja jobba där nu men man e  ju elev så måste gå med handledaren för det mesta. Fast jag gör mycke själv :P

Har lite mer kontakt med handledaren nu än i början.. känns oxå skönt.

I fredags var jag ledig! då tog jag bussen till carlkuylenstjenas väg till emma och janne :-) bjöds på soppa och ädelost snittar! blev gott sis ;) sen lussekatter och pepparkakor samt glögg till IDOL!!! jag,emma och linda jublade när idol resultatet var klart! calle och erik är ju klokrena! skönt att tove åkte! gilla inte henne...

säger HEJA CALLE!!!!! :) skåning såklart ;)


Idag fick jag sluta redan 14.00  skönt, så cyklade hemåt och nu ska jag strax laga mat, fast måste slita mig ifrån min gosiga kise!!! <3

Imorgon ska jag slinga håret! det var snart 6 månader sedan :S haha herregud, aldrig hänt förr.. men e man pank så e man tyvärr... ska nog bli en förändring.. ni får se i såfall :)


Puss på er*



Julhandlat***

Idag har jag varit i stan och handlat klappar! är riktigt trött nu, och så mkt folk och köer överallt! har någon grej kvar men är till mestadels färdig .

handlade juldukar med till lägenheten, hitta två fina röda inne på INDISKA. En liten till soffbordet och en stor till köks bordet och hittade en söt julblomma på torget!

Älskar rött på julen .









Jul-pynt :)

Pynt idag.. och imorgon ska ja handla klappar!









Jul-mys

Första glöggen och pepparkakor i år!






Helg i höör..

Var nere i skåne ihelgen för er som inte vet .skönt.. var super stressad över allt.. skolan o pengar mest!! hade magkatärr och mådde skit :( så behövde koppla av!!! tog kisen med oss:) så hon fick se höör! först stannade vi hos johans föräldrar, fick hon vara där, blyg i början men sen gick det bra! vi blev bjudna på god fläskkaré med potatis och brun sås och god sallad! medans johan och hans bror skruva på bilen på kvällen/natten satt ja o åsa uppe och snacka skit =P

på lördagen sen hade jag med min tindra hem, hon kände sig hemma tätt fort, gick i lådan och åt av julias matskålar hehe.. hon blev lite rädd när hon träffa pappa o julia dock.. hon reste ragg och julia tyckte hon var löjlig haha lägger upp en bild, fotta henne i smyg! min söta duktiga kise!

på kvällen sen träffa jag rebecka, vi åt pizza på Elan och kollade film... skön slappe kväll!

Träffade carro oxå, innan på dagen..men vi mötte henne sen oxå i byn i hemtjänst bilen! ahahah...;)

söndagen- kollade disney film med carro :) busade med min kise.. sen körde vi hem, åt på mc donalds på vägen! mmm! längesen..

Träffa pappa en snabbis, han var borta mestadels av tiden medans ja var hemma nästan hela tiden...missade julskyltningen i höör, men var tvugna att köra hemmåt! handlade med oss massa mat från city gross på vägen hem.,.


lägger upp lite bilder... ingen lugn helg nu som kommer, utan praktik :(