Praktiska övningar i skolan..

Idag har vi haft lite praktiska övningar ( vilket jag tycker är roligast)
Vi har slått sammans med andra klasen så vi är typ 30 st nu..ganska många.. men många utav dem i den klassen är roligare än dem i "vår", många i vår gammla klass är sånna besservisser , tror dem kan/vet allt, ska spela så duktiga..och riktiga sur kärringar!!! och är i 25 års åldern..shit asså.. snacka om dryga männsikor!!!!
tänk och vara så sur i den åldern..

men men jag kom med de fletsa från andra klassen idag, trevligt! Vi utförde lite olika övningar tilsammans med läraren, han läraren e skit bra, den bästa vi haft hittils! Gillar bättre mannliga lärare . Det vi fick göra idag var b.la övning inför sjukhuset. Där undersköterskan gör jätte mycket! Vi fick träna ta ven blodprov i låtas armar med låtasa kärl, såg sjukt äkta ut! det var skoj =) Fick ha handskar och rockar och allt på oss, för det skulle vara så verklighets troligt som möjligt. Och givetvis hygienen var viktig, sprita händerna hela tiden.

Sen tog vi blod tryck, stack med insulin sprutor, tog tempen på varanndra... Sen fick vi testa sätta in katetrar på både ett manligt könsorgan och ett kvinnligt, snacka om läskigt :S och mycket att tänka på med, bedövning medel, hur lång in den skall, ta med en pincett...ja det var klurigt... men skoj att testa på allt detta, detta ska vi få göra när vi kommer till sjukhuset tillsammans med våra handledare. Och mycket mycket mer..


Jag ska vara på kirurgen ia.f! hoppas det blir bra, kommer uppdatering om hur läget är när vi väl ska ut!



Här även idag pratat om hur viktig hygienen är! Sköter man inte det ordentligt kan det kosta andras liv, sår kan bli infekterade och det kan leda till amputation m.m. så alltid tvätta händerna, sprita händerna, ha handskar ,tvätta jobb kläderna ofta, får aldrig ha smycken på och ha uppsatt hår, får se hur mycket man kommer i håg till man ska ut, men blir intressant att lära sig så mycket om hygienen, för den är super viktig här!!!







Kommentarer
Postat av: Diana

Praktiska övningar är det bästa! Är ju då man lär sig! Drygt med sådana människor, hade sådana i min förra klass med..

Postat av: Diana

Praktiska övningar är det bästa! Är ju då man lär sig! Drygt med sådana människor, hade sådana i min förra klass med..

2010-01-28 @ 08:38:23
URL: http://salsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback